Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Havada grev çanları çalıyor

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) tarafından grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 305 işçinin geri alınmaması ve toplu sözleşmeyle ilgili uyuşmazlıklar üzerine grev kararı aldı.

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sendikamızın THY A.O.'daki grev kararı öncesi Sağduyu ile hareket ederek yarattığı çözüm fırsatı ne yazık ki işverence değerlendirilmemiştir. 305 işçinin işe dönüşü dahil tüm uyuşmazlıkların çözümü için görüşmelerin başlatılması teklifimizin kabul edilmediği işveren yetkililerince sendikamıza bu akşam saatlerinde sözlü olarak iletilmiştir. Bu gelişme üzerine toplanan sendikamız yönetim kurulu daha önceden duyurduğu yarın yapacağı yönetim kurulu toplantısında herhangi bir değerlendirme gündemi kalmadığından toplantıyı iptal etmiş ve 10 Nisan 2013 tarihinde grev kararı alınmasına karar vermiştir.” denildi. Hava-İş yöneticileri, 305 işçinin işe geri dönüşü olmayan hiç bir teklifi tartışmayacağını da belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı