Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ekmekte 17 katkı maddesine yasak

24 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeğin içinde maya, un, su, az miktarda tuz bulunacağını belirterek, "Ekmekte başka hiçbir şey bulunmayacak.

Hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz.'' dedi.

Bakan Mehdi Eker, Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 'İsraf Etme, İnsaf Et Kampanyası'nın açılışına katıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan Eker, ekmeğin daha sağlıklı olması için birtakım tedbirler aldıklarını kaydetti.

Eker, ekmeğin içindeki asgari kepek miktarını artırdıklarını, tuz miktarını ise azalttıklarını belirterek, "Bu da yetmedi, bundan sonra ekmeğin içinde maya, un, su, bir de az miktarda tuz bulunacak. Başka hiçbir şey bulunmayacak. Başka hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Tam buğday ekmeği tüketimini artırmayı hedeflediklerini bildiren Eker, ekmek satış yerlerine tam buğday ekmeği bulundurma zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, "Bu düzenlemelere uyulup uyulmadığını hepimiz takip edeceğiz. Bunlar, bütün toplumun, hepimizin sağlığı için gerekli." diye konuştu.

Ekmek israfının yıllık 1,5 milyar lirayı bulduğuna dikkat çeken Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, buğday unu ihracatından yılda 1,5 milyar liranın altında para kazanıyor. Yani bir yılda israf ettiğimiz ekmeğin maliyetinden daha az. Varın gerisini siz hesap edin. Bu parayla 18 hava alanı, 500 okul yapılabiliyor. Bu ekmeği çöpe atmazsak 500 kilometre duble yol yapabiliriz. Türkiye'yi daha iyi kalkındırırız.''


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı