Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm planı Kandil yolunda izle

28 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın Kandil’de bulunan terör örgütü yöneticilerine yazdığı mektubu İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürdü.

Önder beraberindeki bir kişi ile birlikte saat 17.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Kuzey Irak’a gitti.

Önder’e eşlik eden kişinin şoförü mü yoksa başka biri mi olduğu öğrenilemedi. İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Kandil'de terör örgütü yöneticilerine yazdığı mektubu, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürdü.

Geçtiğimiz hafta 23 Şubat'ta BDP'li milletvekilleri Altan Tan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, İmralı Adası'na gitmiş ve Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi. Öcalan, kendisini ziyaret eden heyete BDP’ye, Avrupa’ya ve Kandil’e hitaben üç ayrı mektup yazmıştı. BDP heyeti Avrupa’ya yazılan mektubu daha önce gönderirken bugün ise Kandil’e yazılan mektubu gönderdi. Bugün toplantı yapan BDP, mektubu kimin götüreceği ismi belirledi. Mektubu Kandil’e Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un götüreceği medyada yer aldı. Ancak BDP’liler bu isimlerin doğru olmadığını belirtti.

Akşam saatlerinde ise mektubu Kandil’e Sırrı Süreyya Önder’in götürdüğü ortaya çıktı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı