Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Savcı tedavi edilmesini istedi Haberi

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Sanatçı Tarkan'ın uyuşturucu davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Tarkan'ın tedavi görmesini ve denetimli serbest bırakılmasını talep etti.

Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuksuz yargılanan 17 sanık hakkında 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, uyuşturucu madde satmak ve bulundurmak' suçlamalarına ilişkin açılan davada savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada savcı, Tarkan'ın tedavi görmesi ve denetimli serbest bırakılmasını talep etti.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın''uyuşturucu kullanmak'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun''uyuşturucu kullanmak'' suçundan yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, Tarkan hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını istedi.

EVİNDE 12.5 GRAM ESRAR BULUNDU
Mütalaada Tarkan'ın evinde yapılan aramalarda elbise dolabının içindeki çelik kasada 2 adet poşet içinde 8 gram, hediyelik eşya kutusu içinde 1.5 gram ve el çantası içinde de 3 gram olmak üzere toplam 12.5 gram esrar bulunduğu belirtildi.

'TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK' İSTENDİ
Savcı, aralarında Tarkan Tevetoğlu'nun da bulunduğu 6 sanık hakkında TCK'nın 191/2. maddesi gereğince tedavi ve denetimli serbestlik uygulanmasını talep etti. Savcı mütalaasında 7 sanık için de''uyuşturucu satmak ve tedarik etmek' suçlarından ceza isterken, 4 sanığın da ''uyuşturucu ticareti' beraatini talep etti. Sanıklara esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için dava ertelendi.

İDDİANAMEDE TARKAN'IN 2 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu hakkında,''kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede Tevetoğlu için''Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir'' hükmünün uygulanması talep ediliyor.

İddianamede, 16 sanığın da''uyuşturucu madde satmak'',''uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek'',''yurda uyuşturucu madde ithal etmek'',''uyuşturucu madde kullanmak'' ve''kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı