Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçla avrupa başarısı

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Türk spor tarihinde ilk kez, Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 3.olarak ülkemize bronz madalya kazandıran Ilgın Sarban, İstanbul’a döndü.

Uçakla Zagrep 'ten Atatürk Havalimanı 'na inen Sarban 'ı, ailesi, arkadaşları, Türkiye Eskrim Federasyonu, TED Spor Kulubü yetkilileri, Eyüp Belediyesi çalışanları, sporcu arkadaşları ve sporseverler havalimanında sevgi gösterileriyle karşıladılar. Başarılı Milli Sporcu Ilgın Sarban 'ı havalimanındaki Türk yolcular da alkışlayarak kutladı.
TED Spor Kulübü 'nün başarılı eskrim sporcusu Ilgın Sarban, 1 Mart 2012 tarihinde Hırvatistan-Porec 'de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası 'nda 3. olarak bronz madalya kazandı. Eleme turlarındaki başarılı sonuçlarının ardından Ilgın, önce ilk 16 da Rus Gogoleva 'yı 15-7, sonra çeyrek finalde Rus Bolşakova 'yı 15-5 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Macar Nihalık 'a 15-13 gibi az bir farkla yenilerek 3. oldu.

İlk 16 da 3 İtalyan, 2 Rus, 2 Macar, 2 Fransız, 2 Alman ve 1 Polonyalı ile birlikte Ilgın 'ın yer alması, tüm otoritelerin dikkatini çekti. Ilgın sezon içinde katıldığı Avrupa Yıldız Cirquit müsabakalarındaki başarılarıyla zaten uluslar arası camianın dikkatini çekmeye başlamıştı.

Her Avrupa ülkesinin en iyi 4 sporcusuyla katılabildiği Yıldızlar Avrupa Şampiyonası bayan kılıç müsabakasında, 48 kişi vardı. 1995 doğumlu sporcuların da katılmış olduğu bu kategoride, 1996 doğumlu Ilgın 'ın bu büyük başarısı, önümüzdeki yıl gene katılacağı bu kategoride daha üst seviyeye gelebileceğinin de işareti.

Avrupa Şampiyonası sonucunda Ilgın Sarban, aynı zamanda Avrupa Yıldız Bayan Kılıç klasmanında da 1. durumda olarak 2012 yıldızlar sezonunu büyük bir başarı ile kapatmış bulunuyor.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kemerburgaz 'da oturan ve Belediye Planlama Müdürü Banu Sarban 'ın kızı olan Ilgın Sarban 'ın başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “Eyüp 'te oturan bir gencimizin böyle büyük bir başarıya imza atması bizleri çok mutlu etti. Ilgın 'ın ülkemize daha büyük başarılar, şampiyonluklar kazandıracağına gönülden inanıyorum. Kendisini kutluyorum” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı