Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara metrosu

10 Şubat 2012 Cuma günü yayınlandı Kızılay-Çayyolu ve Sincan Batıkent metro yapım sözleşmesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Komsa ve Açılım yüklenici firmaları arasında imzalandı.

Törende konuşan Bakan Yıldırım, “İşimizin çok kolay olmadığını biliyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın ispatıdır. Ankaralılar müsterih olsun bu projeyi en kısa zamanda bitireceğiz.” dedi. Ankara ' ya yapılacak metroların sözleşmesi imzalandı.

Bakanlıkta yapılan törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlık bürokratları, Ankara'nın metropol belediye başkanları ve yüklenici firma temsilcileri katıldı. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ' nin başlattığı bu işin Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitirilecek olmasının kendilerinin sevindirdiğinin söyledi. Projeyi kaynak yetersizliğinden dolayı bitiremediklerinin altını çizen Gökçek, Kızılay-Çayyolu hattının yüzde 92 ' si Sincan-Batıkent hattının ise yüzde 73 ' ünün tamamlandığını kaydetti.

Bakan Binali Yıldırım ise bakanlığın bundan sonraki işini kendilerine geçen bu projeyi tamamlamak olduğunu söyledi. Ankara ' nın özlemle beklediği bu projeyi bitirmek için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bütün ekibimle gece gündüz 3 vardiya halinde çalışacağız. Bu projeleri en kısa zamanda tamamlamak hedefimiz. Yüklenici Komsa ve Açılım firmaları bu hatları bitireceklerdir. Biz de bunun takipçisi olacağız. Başlattığımız bu üç hat devreye girince 44 km uzunluğundaki hat, Ankara ' ya kazandırılmış olacak. Böylelikle birçok merkezden şehrin merkezindeki yerleşim birimlerine ulaşılacak.”

Projenin inşaatlarına aynı anda başlanılacak. 32 km sürecek metro çalışmalarının bitim süresi 2 yıl olarak belirlendi. Törene Başbakan Recep Tayip Erdoğan da bir telgraf gönderdi. Erdoğan, sözleşmesi imzalanan metro projelerinin Ankara ' ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Program sonunda Bakan Yıldırım ' ın yüklenici firmalar ile yaptığı pazarlık ise salondaki kahkahalara boğdu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı