Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polis ölümden döndü

2 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarınca, cezaevlerinde başlatılan açlık grevine destek amacıyla yapılan sokak gösterilerinde çevik kuvvette görevli bir polis memuru, eylemcilerin attığı molotof kokteyliyle bir anda alevler içinde kaldı.

Arkadaşlarınca tutuşan elbiseleri söndürülen polis memuru tedavi altına alınırken, olayı gerçekleştirdiği belirlenen bir kişi gözaltına alındı. Bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı çalıştığı ileri sürülen internet sitesinin yayını üzerine, örgüt yandaşları, cezaevlerinde başlatılan açlık grevine destek için esnafa zorla kepenk kapattırdı, eylem yaptı. İzinsiz gösterilere müdahale eden çevik kuvvet polislerine, merkez Yüreğir ilçesi Çukurova caddesinde, molotof kokteylli saldırıda bulunuldu. Bir polis memuru, kendisine isabet eden molotof nedeniyle yanmaya başladı.

Kameralara da yansıyan görüntülerde, polis memuru, alev almasının ardından üzerindeki elbiseyi çıkardığı görülüyor, o sırada bazı arkadaşlarının da yangın söndürme tüpleri ile müdahale edip su sıktığı görülüyor. Tedavi altına alınan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olaylar sırasında 4 zırhlı araçta da maddi hasar oluştu. Emniyet Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırının ardından olayları gerçekleştirdiği iddiasıyla bir kişiyi gözaltına aldı. Bu kişinin ev ve üzerlerindeki aramalarda, 11'i dolu 20 molotof kokteyli ele geçirildi. Emniyet müdürlüğünde ifadesi alınan şüpheli, "Terör örgütü üyesi olmak, yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi.
Emniyetten yapılan açıklamada ise "Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü mensuplarının bu tür eylemlerinin önlenmesi, bu tür organizasyon içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmaların demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı