Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP Hüseyin Aygün'e çok öfkeli

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bölücü terör örgütünün arkasına vagon olmayız.Ama sen CHP olarak onların arkasına vagon olursun. Zaten vagonsun” dedi.

İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftarda konuşan Erdoğan, çok farklı bir dönemden geçtiklerini, yüklerinin çok daha ağır olduğunun idraki içinde olduklarını bu nedenle dayanışma içinde birliktelik içinde olmaya mecburu olduklarını söyledi.

9 yıl önce Türkiye'nin Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinin 27.5 milyar dolarken şu anda 103 milyar doları aştığına belirten Başbakan Erdoğan, IMF'ye olan 23 milyar dolar borcun şimdi 1,7 milyar dolara gerilediğini, Nisan ayında da borcu sıfırlayacaklarını vurguladı. IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceklerini kaydeden Erdoğan, ''Fakat bu arada teknik bazı meseleleri görüştüğümüz konu var ki, IMF'ye Meksika'da taahhüt ettik, IMF'ye biz bu ara 5 milyar dolar borç vereceğiz. Artık Türkiye, alan el değil, veren el. Az önce Numan kardeşim bir şey söyledi; 'Güçlü olmaya mecburuz, çünkü dünya güçlülerin dünyası.' Ve bunların mantığı yanlış çalışıyor, 'haklı olan güçlüdür' tezi değil bunların tezi, 'güçlü olan haklıdır' tezi ile bunlar dünyada zulmediyorlar, sömürüyorlar. Öyleyse biz hem haklı olacağız hem de güçlü olacağız. Olur muyuz- Oluruz. Artık kartopu değiliz. artık çığ olduk ve bundan sonraki büyüyüşümüz inşallah çok daha farklı olacak. Yeter ki biz içimizde birbirimizi yemeyelim'' şeklinde konuştu.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Şu terörizmle mücadele verirken kalkıp da terörizm konusunda iktidarla beraber olmayı değil, onların yanında nasıl yer alırız bunun planlarını yapıyorlar. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı ile görünür görünmez işbirliği içindeler. Ve şu anda bize 'terör sorununu çözelim, bunun için bir mesafe alalım' derken, buyurun gelin dediğimizde, oturuyoruz konuşuyoruz 'teklifiniz ne?' Bakıyorsunuz ortada teklif yok. Ne var? teşhis var. Bu teşhisi zaten bütün medyası, şusu busu hepsi yapmış. Önerin? 'Yok.' 'Buyurun' diyorum, 'bak üç arkadaşım burada, sizin de üç arkadaşınız burada. Beraber bu arkadaşlarımıza talimatı verelim, çalışmaya başlasınlar. Bir de süre koyalım, uygulanabilecek ne varsa bunların hepsini uygulamaya hazırız.' İki ay geçti hala ses yok. Bak şimdi salı günü bu konuyla ilgili Meclis'i toplantıya çağıracak. 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.' Toplanacaksan toplan. MHP'nin tavrı da ortada zaten. 'Ben de katılmayacağım' diyor. Çünkü bu terör örgütünü meşrulaştırma oturumudur aslında. Ne demek bu? 'Bölücü terör örgütü ben istediğim zaman parlamentoyu da toplatırım, toplarım' diyor. Bu, bu demektir. Kusura bakma. Biz bölücü terör örgütünün arkasına vagon olmayız. Ama sen CHP olarak onların arkasına vagon olursun. Zaten vagonsun. Yapmak istediğin bir şey varsa kapımız size açık, gel oturalım konuşalım, yapalım. Buna yoksunuz. Meclis'te ne yapacaksın? Şov. Kusura bakma biz şovmen değiliz, biz icraatçıyız.'' Türkiye'de muhalefetin doğruya iştirak etme anlamında olmadığını söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'de muhalefet, siyaha 'beyaz' demek, beyaza 'siyah' demektir. Böyle anlaşılır, böyle anlaşılmıştır. Hiç bir zaman bunlar marifet iltifata tabidir gibi bir gerçeği kabullenmez'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yaklaşan Kadir Gecesi'nin tüm Müslümanlar, tüm insanlık için hayırlı, mübarek olmasını diledi

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından İstanbul Grubu Dostluk Derneği Genel Başkanı Ahmet Aluç, Başbakan Erdoğan ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a kahve fincanı hediye etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı