Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu salvoları

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son bir yıldır sağlıklı siyasetten söz edilemeyeceğini savunarak, "Çünkü siyaset üretilmiyor.

İş başında iş üretmeyen bir siyasi yönetim olursa geldiğimiz nokta ortada. İktidar partisi Türkiye'nin en temel sorunlarına ne tür çözümler üretti, hangi siyaseti belirledi? Sorun kendi kendinize. Bütün vatandaşlar ellerini vicdanlarına koyup sorsunlar, AKP terör konusunda hangi çözümü, politikayı üretti" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin Türkiye'yi sıfır terör noktasından devraldığını ve bugün terör bataklığına soktuğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin kendisini çaresizliğe mahkum hissetmemesi gerektiğini bildirerek, Türkiye'nin çaresiz ve olmadığını ifade etti.

"Çaresi de vardır, adresi de vardır, o adres CHP'dir" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a da çağrıda bulanarak, "Şehitlerimizi küçümseyen, milletvekili arkadaşımız için 'oh olsun' diyen ucubelerini susturmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Sorunların dağ gibi yığıldığını, iç ve dış güvenliğin ciddi tehlike altında olduğunu bildiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sorunların büyüklüğünün ise kendisini asla yıldırmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak bütün bu sorunları çözebileceklerini ve asıl önemli olanın ise bu noktaya nasıl gelindiğinin sorgulanması olduğunu belirtti.

'Ülkede siyasi bir yönetim boşluğu' olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu tespitini bazı çevrelerin abartılı bulabileceğini ve Türkiye'de son bir yıldır ciddi bir yönetim boşluğu olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Aksini iddia eden varsa, çıksın söylesin. Biz iddia ediyoruz. Ülkemizin içine sürüklendiği durum ortada. Son bir yıldır sağlıklı siyasetten söz edemeyiz, çünkü siyaset üretilmiyor. İş başında iş üretmeyen bir siyasi yönetim olursa geldiğimiz nokta ortada. İktidar partisi Türkiye'nin en temel sorunlarına ne tür çözümler üretti, hangi siyaseti belirledi? Sorun kendi kendinize. Bütün vatandaşlar ellerini vicdanlarına koyup sorsunlar, AKP terör konusunda hangi çözümü, politikayı üretti. Alt alta koyup ben size sıralayayım. Terör konusunda AKP'nin politikası, 'ben mücadele edeceğim, ABD anlık istihbarat versin. Anlık istihbarat verdiler, Uludere'de 34 vatandaşımızı katlettiler. Elin istihbaratına güvenirsen başına bu gelir. Barzani bölgesindeki PKK'lıları temizlesin.' Sayın Dışişleri Bakanı, gitti oraya, döndükten sonra Barzani'nin verdiği demeç, 'iki taraf da silahları sustursun', 'bölge ülkeleri PKK'ya verdiği desteği çeksin', 'Türkiye'de muhalefet hiç konuşmasın', 'medya olayı görmesin ve büyütmesin.' Şehitler gelecek, 8'er 10'ar gelecek, kimse görmeyecek."

kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Başbakan'a 'Terör örgütünün Güneydoğu'da alt yapısı oluştu, bu desteği nasıl keseceksiniz Sayın Başbakan' diye sorduğunu hatırlatarak, "Verdiği cevap, 'şuanda bizim milletvekillerimiz, kadın kollarımız o bölgede 350 bin yardım kolisi dağıttılar.' Terörle mücadele konusunda bu kadar sığ düşünen bir Başbakan gördünüz mü? Dünyada örneği yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bir yıldır siyaset boşluğu olduğunu belirterek, "Kimin neyi, nasıl yönettiği belli değil. Eğer siz kendi ülkenizin sorunlarını çözmek için, kendi özgün çözümlerini üretemezseniz, dış mahfillerde sizin sorunlarınıza çözüm üretilir, size dayatılır, siz çözüm üreteceğim derken Türkiye'yi bataklığa sürüklersiniz. Geldiğimiz nokta budur. Siyasetin olmadığı, çözüm üretmediği yerde sorunlar büyür" şeklinde konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı