Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanların Suriye kapışması

28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali'yi bir çıkar alanı ya da bir güvenlik tehdidi olarak görmediklerini belirterek, "Biz Somali'yi insanlık vicdanının imtihan edildiği bir coğrafya olarak görüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gayrattepe Dedeman Otel’de düzenlenen ve Somali Sivil Toplum kuruluşlarının bir araya getiren konferansta konuştu.

Somali’nin onur ve medeniyetin merkezi olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bugün Somali’ye yönelik ilgimiz bütün dünyanın Somali’yi unuttuğu, insanlık trajedisinin yaşandığı bir dönemde insanlığı ayağa kaldırmak içindir. Sayın Başbakanımız ile birlikte geçen sene Somali’ye geldiğimizde Somali dünya gündeminden düşmüş bir konu gibi görünüyordu. Bizim ziyaretimizin ana sebebi insanlık vicdanını ayağa kaldırmaktı Orada gördüğümüz manzaralar, küçücük çocukların su bulamaması sebebiyle vefat edişine sahip oluşumuz bizi bütün o insanlık vicdanını harekete sevk etmeye karar verdirdi” dedi.

Türkiye’nin Somali’ye verdiği sözleri tuttuğunu ve Somali’de büyükelçilik açtığını anlatan Davutoğlu, “Sütün dünya Somali’yi dışarıdan seyrederken, Türkiye Mogadişu’ya en kıymetli diplomatlarını, en etkili sivil toplum kuruluşlarını gönderdi ve şunu göstermeye çalıştı; Bizim kaderimiz Somali’nin kaderi ile birdir. Biz Somali halkı ile geçmişte kader birliği yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız. Somali’yi bir çıkar alanı olarak, bir risk alanı, bir güvenlik tehdidi olarak görmüyoruz. Biz Somali’yi insanlık vicdanının imtihan edildiği bir coğrafya olarak görüyoruz. Onun için bütün varlığımızla Somali’ye yardıma devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, THY’nin Somali’ye tarifeli seferler başlattığına dikkat çekerek, İstanbul’un Somali’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.

Somali’de barışın Afrika barışına da büyük katkı sağlayacağını belirten Davutoğlu, “Bu barışı gerçekleştirmek için Somali’ye desteğimizi sürdüreceğiz. Ta ki bütün Afrika’da barış hakim olsun, refah hakim olsun ve Afrika halkı kendi geleceklerine sahip çıksınlar” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı