Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Paskalya bayramı

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü yayınlandı Hatay'da Paskalya Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.

Ayini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti.

Ayinde İncil'den bölümler okunup dua edildi, dilek tutulup mum yakıldı, ilahi okundu.

Daha sonra kilise bahçesinde düzenlenen Ayinde geçtiğimiz günlerde Suriye’nin İdlip kentinde kaçırılan Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim için dualar edildi.

Her yıl geleneksel olan ve Yedi haftalık oruç sürelerinin bugünkü bayramla kilise bahçesindeki yapılan kahvaltıyla noktalanması beklenen Hıristiyanları bu yıl Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in kaçırıldıkları için kahvaltıyı iptal ettikleri öğrenildi.

Paskalya bayramı Hıristiyanlar için ''yeni hayatın simgesi'' kabul edilen ve yumurtayla yumurtaların her tokuşmasında, o mezar kapısının tekrar açıldığını ve dirilişin gerçekleşmesi olarak kabul ediliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı