Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kraliyet tacı el değiştiriyor

30 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Hollanda Kraliçesi Beatrix'in 30 Nisan Kraliçe Günü kutlamalarında tahttan çekileceğini açıklaması ülkedeki Türkleri üzdü.

Kraliçe Beatrix'in Hollanda'da 33 yıldır başarılı bir şeklide yabancı ve yerli ayrımı yapmadan devleti temsil ettiğine şahit olduklarını belirten Hollandalı Türkler, kraliçenin tüm Avrupa'da örnek biri olduğunu söyledi.

Hollanda'da 41 yıldır ikamet eden Coşkun Yeğenoğlu, Beatrix'in annesi Julianna'nın dönemine de şahit olduğunu, 33 yıldır Betarix'in Hollanda'da çok iyi bir intiba bıraktığını söyledi.

Yegenoğlu "Hem kraliçeyi ve hem de oğlu ve gelini Maxima'yı Hollandalı Türkler olarak çok seviyoruz. Kraliçe Betarix'ten gerçekten çok memnunduk. Yabancıları ayırım yapmadan ülkenin bir parçası olarak gördü. Bunun yanında fakir ülkelere ciddi yardımlar yaptı. Bu açıdan bizde biraz üzüldük." dedi.

Hollanda Genç İşadamları Federasyonu genel Sekreteri Mustafa Şentürk ise "Kraliçe Beatrix Hollanda'yı 33 sene boyunca bir anne şefkati ile yönetti. Ülkede bulunan azınlıklara destek çıktı. Türk kökenli vatandaşlara da ayrı bir sempatisi vardı. 400. yıl kutlamalarına çok ciddi katkılara sağladı." diye konuştu.

HOGİAF İkinci Başkanı Vecik Er de tahta çıkacak Willem Alexander'ın da Türkiye ve Türklere önem veren bir kişi olduğunu belirtti.

Er, "Kralımız aynı zamanda su yönetimine bakan bir uzman olduğundan dolayı, kuraklık ile mücadelede Türkiye'miz ile yakın işbirliği içinde olacaklarını ve uzun süre ülkeyi yönetmesini diliyoruz." dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı