Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da kar yarğışı sürüyor

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Hafta başı itibaren başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Türkiye donuyor. İşte Meteorolojiden yapılan son uyarılar...

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi fena vurdu. Meteoroloji bugün de etkisini sürdürecek kar yağışına karşı uyardı.

İstanbul'da ve birçok ilde okullar tatil edilirken olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO bazı seferlerini iptal etti.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu), Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Bolu, Karabük,Düzce ve Siirt çevreleriyle akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nundoğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, çığ, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün kar yağışı görülecek iller şöye sıralandı:

*İstanbul,
*Kocaeli,
*Sakarya,
*Yalova,
*Bursa,
*Bilecik
*Zonguldak, Bartın, İnebolu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

*Konya,
*Kırşehir,
*Nevşehir,
*Aksaray,
*Sivas,
*Yozgat,
*Kırıkkale,
*Ankara'nın güney ve doğu kesimleri

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

*Erzurum,
*Erzincan,
*Kars,
*Ardahan,
*Ağrı,
*Iğdır,
*Elazığ,
*Muş,
*Bingöl,
*Bitlis,
*Van,
*Hakkari,
*Şırnak

AKŞAM SAATLERİNDE DE BU İLLERDE KAR VAR

*Bolu,
*Karabük,
*Düzce
*Siirt
*Diyarbakır,
*Batman,
*Mardin

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ ve YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisindedir. Bu nedenle; Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, kuzey, iç ve doğu bölgelerde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, zirai üretim faaliyetlerine devam eden üreticilerimiz başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı