Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mars yolculuğu tehlikede

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Yaşanan uyku sorunlarının Alzheimer hastalığının belirtisi olabileceği söylendi.

Science dergisinde yayınlanan Translational Medicine tarafından yapılan araştırmada, farelerin uykuları incelendi.

Fareler incelendiğinde, plakların değişmeye başladığı zaman, fareler uyku problemi yaşamaya başlıyor. Washington Üniversitesi'nde yapılan deneylerde noktürnal farelerin gün ışığı boyunca her bir saatte 40 dakikayı uyuyarak geçirdiği ortaya çıktı. Ancak, plaklar şekillenmeye başlayınca farelerin sadece 30 dakika uyuyabildiği görüldü.

Bilim insanları yaptığı açıklamada 'Alzheimer hastalığında bellek veya hatırlama sorunu başlayana kadar Alzheimer teşhisi çok zor konuluyor ve bu etkiler görüldüğünde artık tedavi için çok geç olmuş oluyor. Erken Alzheimer teşhis etme ve tedavisinde bu verilerden yararlanılacak ' dedi.

Araştırmacılardan Dr. David Holtzman, farelerde bulguların her zaman insanlar için geçerli olmadığını ancak erken Alzheimer teşhisinde yararlı olabilecek bir çalışma olduğunu savundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı