Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çanakkale Kara Savaşları

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Çanakkale Kara Savaşları’nın 97. yıldönümü dolayısıyla 24-25 Nisan 2012'de törenler yapılacak.

25 Nisan'daki Anzak Ayini’ne, Avustralya Başbakanı Julia Gillar da katılacak.Gündemdeki konuları değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Gelibolu Yarımadası’nda yarın başlayacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Binlerce Avustralya ve Yeni Zelandalının geldiğini belirten Vali Tuna, 97 yıl önce bu topraklarda savaşılan insanların torunlarıyla bugün barış için, dostluk için biraraya gelerek evrensel mesajlar verip geçmişte kaybedilen değerleri birlikte anmaya çalıştıklarını söyledi.

Törenlerin 24 Nisan saat 09.00’da Şehitlik Abidesi’nde başlayacağını belirten Tuna, “Avustralya Başbakanı Gillar geliyor. Yarın akşam gelecek, sabah ayinine katılacak. Yeni Zelanda’dan bir bakan geldi. Törene ayrıca Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Bangladeş gibi ülkeler, büyükelçilik seviyesinde katılacak. Türkiye’yi de vali olarak ben temsil edeceğim.” dedi.

Törenler çerçevesinde 24 Nisan Akşamı "Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer" isimli bir resim sergisi açılacağını da belirten Tuna, Çanakkale Kara Savaşları’nda katılan her ülkeden binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, törenlerde barış mesajları vereceklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, 27-28 NİSAN’DA ÇANAKKALE’DE OLACAK

Törenlerden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşinin Çanakkale’yi ziyaret edeceğini belirten Vali Tuna, 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak ziyaretin programının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün valilik, belediye, garnizon komutanlığı ve üniversite ziyaretlerinin yanında Gökçeada ilçesine de geçeceğini belirten Tuna, iki günlük program ayrıca Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı da ziyaret edeceğini açıkladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı