Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şehide Son Görev

15 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un naaşı, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında 10 teröristin öldürüldüğü çatışmada, Uzman Çavuş İbrahim Kurt ile Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram şehit olmuştu. Şırnak 'ta şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt, Osmaniye 'nin Düziçi ilçesinde dualar ve göz yaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Kurt 'un Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk önce Merkez Mahallesi'ndeki annesi Zeynep Kurt'un evine getirildi. Bu sırada şehit yakınlarının feryatları yürek dağladı. Düziçi halkı da ilçeyi Türk bayraklarıyla donattı ve terör olaylarını protesto etti.

Uzman Çavuş İbrahim Kurt 'un cenazesi İrfanlı Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına şehidin yakınları, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin ailesi camide taziyeleri kabul etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan eşi Fatma Kurt 'un göz yaşları cenazedekilere duygulu anlar yaşattı. Tekbir sesleri arasında cenaze aracına konulan şehidin naaşı yaklaşık 5 kilometre konvoy eşliğinde götürülerek, Kurtlar Mahallesi Haydar Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi.

Babasını 2 yıl önce kaybeden Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt, geride yüreği yanık bir anne, gözü yaşlı bir eş ile Bengisu(3) ve Metin(6) isimli iki çocuk bıraktı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı