Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İsrail protesto ediliyor

18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistinliler'e destek vermek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde eylem yaptı.

Lübnan bayrakları ve Filistin'deki direniş örgütlerinin flamalarını sallayan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar atarak, Arap Baharı ülkelerinin Filistinliler'e destek vermesi çağrısında bulundu. Filistinli gruplar tarafından organize edilen gösteriye, Lübnan'daki Hizbullah destekçileri, diğer Lübnanlı gruplar ve Lübnan'da yaşayan Filistinliler katıldı.

Bir protestocu, "Bugün bir Arap olarak, Filistin'i özgürleştirmek isteyen Filistinliler olarak belki mesajımız yerine gidecek, belki gitmeyecek ama en azından evde oturup yaşananları seyretmek yerine burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Filistinli bir grubun lideri olan Ebu İmad Rifai ise, "Arap Birliği, Amerikalılar'a verdiği sözlerden dolayı bir mazeret ileri sürebilir. Fakat Gazze'deki işgal sona erdirilmeli, sınırlar açılmalı, yardımlar Gazze'ye ulaştırılmalı. Ayrıca direnişi güçlendirmek için silah sevkiyatının da önü açılmalı" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı