Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sudan İsrail'i suçladı

26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı Sudan’ın başkenti Hartum'daki bir silah fabrikasında dün gece meydana gelen patlamada en az 2 kişinin öldüğü bildirilirken, Sudan hükümeti patlamadan İsrail'i sorumlu tuttu.

Hartum'un güneyindeki Yermük Askeri Tesisi'nde meydana gelen patlamanın ardından büyük bir yangın çıktı. Etrafa saçılan ve binaların içine giren roket parçaları ve alevler halkın paniklemesine sebep oldu.

Duman zehirlenmesinden dolayı hastaneye gidenlerden en az 2’sinin öldüğü öğrenilirken, patlamada birkaç kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sivil Savunma Güçleri patlama sonrasında çıkan yangını, 1 saatten fazla bir sürede kontrol altına alabildi.

Kültür ve İletişim Bakanı Ahmed Bilal Osman, saldırının 4 savaş uçağı tarafından düzenlendiğini söyleyerek, olayın arkasında İsrail'in olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Osman, “Bu yüksek teknolojili silahların İsrail’den başka kimsede olmadığını biliyoruz. Bu yüzden bu saldırının arkasında İsrail’in olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik konseyine şikayette bulunacağız” dedi.

Yapılan basın toplantısında söz alan ordu sözcüsü El Savarmi ise Sudan ordusunun yeterince ilerleme kaydettiğini ve karşılık vermeye hazır olduklarını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı