Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Soruşturma bizim için anlamsız''

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı BDP'nin grup toplantısında duygusal anlar yaşandı. Grup toplantısında konuşan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ve bazı milletvekilleri gözyaşlarını tutamadı.

Gültan Kışanak cezaevlerinde 35 gündür açlık grevinde olan ve durumu gittikçe kötüleşen tutsaklar için ağladı.

Gültan Kışanak, açlık grevini sürdüren kişilerle ilgili bazı bilgiler verdi. Bu kişilerden Mazlum Tekdağ'ın duygu yüklü bir mektup gönderdiğini aktaran Kışanak'ın, ''Bu mektubun bir kısmını paylaşmak istiyordum, ama yapamayacağım'' diyerek ağladığı görüldü. Kışanak ile birlikte bazı milletvekilleri gözyaşlarını tutamadı.

Kışanak sözlerine şöyle devam etti: '12 Eylül tarihinde Türkiye'deki birçok cezaevinde Kürt siyasi tutsaklar açlık grevi başlattılar. Tam 35 gündür açlık grevi yapan 63 kişinin bedeni direnişi sürdürüyor. 12 Eylül'den Sonra da açlık grevleri yayıldı. Kürt sorunu konusunda içine girdiğimiz tıkanıklığı aşmak için binlerce kişi cezaevlerinde bedenlerini açlığa yatırdılar. Bu barış için, çözüm için yapılan direniştir. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecride Son verilmesi için yapılan bir direniştir. '

Pazar günü yapılan BDP kongresi için savcılıktan açılan soruşturmaya da değinen Kışanak, ''Kongremizden 1 gün Sonra jet hızıyla soruşturma açıldığını basından öğrendik. Bu Türkiye klasiğidir. Soruşturmanın bizim için anlamı ve değeri yoktur.'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı