Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Özel Yetkili Mahkemelere Düzenleme

12 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, imzaya açılan 4. yargı paketinde 250.maddeye yönelik hiçbir hususun yer almadığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Arınç, 4. yargı paketinin imzaya açıldığını ifade ederek, bazı konularda daha çok katkı yapılması konusunda teklif ve tavsiyeler olduğunu bildirdi.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hakkında Türkiye aleyhine kararların önlenmesi ve insan hakları konusunda standartları yükseltme gayretleri olduğunu belirten Arınç, pakette özel yetkili mahkemeler ve CMK 250. maddeye yönelik hiçbir hususun yer almadığını kaydetti.

Arınç, konu ile ilgili şunları söyledi: "4. Yargı Paketi dediğimiz konu görüşüldü. Bazı konularda daha çok katkı yapılması hususunda arkadaşlarımızın teklifleri ve tavsiyeleri oldu. Bunların ikmalini takriben Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Bu yüzden içeriği konusunda size detaylı bilgi vermeyeceğim. Ama biraz önce de söylediğim gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye aleyhinde verdiği kararların önlenmesine yöneliktir. Bu aynı zamanda İnsan Hakları alanındaki standartalrımızı yükseltme amaçlıdır. Sizin sorduğunuz özel hususla ilgili olarak 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır. Yani özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır." Bakanlar Kurulu'nda şehit yakınları ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bir sunum yaptığını ifade eden Arınç, şehit yakınlarına birçok imkan sağlayan tasarının 1 Temmuz'a kadar yasalaşmasını istediklerini kaydetti.

Basın mensuplarının, kürtaj ve sezaryen, tiyatroların özelleştirilmesi, Suriye konusunun gündeme gelip gelmediği ile ilgili sorularına ise Arınç, bu konuların Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediğini kaydetti.

İkinci açılım paketiyle ilgili düzenleme olup olmayacağı yönündeki bir soruya da Arınç, bu konunun görüşülmediğini, sürecin devam ettiğini ve ikinci açılım paketinin söz konusu olmadığını bildirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı