Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kışanak ve Tuncel'e 2 Fezleke

3 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ardından Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği de 'terör örgütünün propagandasını yapmak’ ile 'suçu ve suçluyu övmek' suçlarından dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel'in, Tunceli, Malatya ve Elazığ'da katıldıkları çeşitli programlarda yaptıkları konuşmalara terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt liderini övdüklerinin tespit edilmesi üzerine inceleme başlatıldı.

Bunun üzerine iki milletvekili hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’ iddiasıyla, dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezlekeler, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

31 Mayıs günü de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 milletvekili hakkında 'KCK üyesi olmak' iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı. Mahkeme, BDP Eşbaşkanları Demirtaş, Kışanak, milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata ile DTK Eşbaşkanları Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, 'KCK üyesi olmak' suçlamasıyla TCK'nin 314/2. maddesi uyarınca dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı