Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

8. İstanbul Lale Festivali

7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan 8. İstanbul Lale Festivali'nin tanıtımı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla yapıldı.

Bakan Bağış, gittiği her yerde kendisine İstanbul’un lalelerini övdüklerini söyledi.

Bakan Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Emirgan Korusu’nda düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan “8. İstanbul Lale Festivali” tanıtım programına katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Bağış, "Lale, Osmanlı'da laleyi gören bir Hollandalı diplomatın tohumlarını fidelerini götürmesi neticesinde bütün dünyada Hollanda'nın bir çiçeği olarak tanınsa bile, aslında bu toprakların çok önemli bir zenginliğidir. Lale bir bakıma mütevaziliğin, utangaçlığın, çekingenliğin de sembolüdür. Ama birbirinden güzel renkleriyle, çeşitleriyle, her zaman da görenleri cezbeden bir çiçektir. Lale soğanından tek bir çiçeğin açması ve narin olması bizim gönlümüzdeki yerini daha da zenginleştirir. Lalenin açtığı çiçek altı yapraklıdır. Allah'ın zati sıfatları altı tanedir, insan altı yönlü bir varlıktır. Kabe, altı yönlü geometrik bir yapıdır. Lale bizim için çok önemli olmuştur" dedi.

Bakan Bağış, gittiği her yerde kendisine İstanbul’un lalelerini övdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Bana İstanbul'u soranlar, İstanbul'u övenler, İstanbul’un lalelerini övmeye başladılar. Gittiğim her yerde bu lalelerin İstanbul’un tanıtımına çok farklı bir zenginlik kattığını ve bunun bize çok pozitif geri dönümler sağladığını görüyorum." Konuşmasının ardından Bağış, lale şeklindeki pastayı kesti. Daha sonra lale bahçesini gezen Bakan Bağış, bu sırada İsmail Acar'ın “Lale” temalı sergisine de uğramayı ihmal etmedi. Öte yandan, vatandaşların birbirinden renkli laleler arasında fotoğraf çektirdikleri de görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı