Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye-Belçika teröre karşı

23 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı İlki Ekim 2008’de İstanbul’da gerçekleşen Türkiye ve Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları arasındaki Üçlü Bakanlar Toplantısı'nın ikincisi bugün Brüksel’de başladı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katıldı.

Türk bakanların Belçikalı mevkidaşları ise Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelboom ile Devletin İltica, Göç, Sosyal Entegrasyon ve Fakirlikle Mücadeleden Sorumlu Sekreteri Maggie De Block oldu.

Toplantıda; terörizmle mücadele, adli ve polis işbirliği başta olmak üzere, ikili ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunuluyor. Toplantının sonunda, iki ülke İçişleri Bakanları arasında Polis İşbirliği Alanında Mutabakat Muhtırası, Adalet Bakanları arasında ise Adli İşbirliği Alanında Ortak Açıklama imzalanacak. Daha sonra kısa bir basın toplantısı öngörülüyor.

Sonrasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Şahin'in, Avrupa Birliği İçişlerinden Sorumlu Komiser Cecilia Malmström ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiser Stefan Füle’yle biraraya gelmeleri planlanıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı