Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP'ye tepki

21 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündemi değerlendirerek, “Bir ülkenin bakanı gelecek bu muameleyi yapacaksınız. Bir başka partinin milletvekilleri gelecek onlar teröristlerle kucak kucağa olacaklar bu kabul edilmez” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Hüseyin Çelik, program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Hakkari’deki saldırıya uğramasını ve BDP’li milletvekillerinin PKK’lılarla samimi görüntüler vermesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Her iki olayı da kınadıklarını söyleyen Çelik, “İçişleri Bakanı Hakkari’ye gitti. Orada yapılanlar tezgah çok çirkindi. Öncelikle bunu kınıyoruz. Bir ülkenin bakanı gelecek bu muameleyi yapacaksınız. Ondan sonra bir başka partinin milletvekilleri gelecek onlar teröristlerle kucak kucağa olacaklar bu kabul edilmez. Bir kere siyasetle şiddet, siyasetle terör, siyasetle kaba kuvvet bir arada zikredilemez kavramlardır. Terörü kutsamak, terörü meşru görmek, terör yapan insanlara sevgi ve sempatiyle bakmak bu günaha bu yapılan işe ortak olmak anlamına gelir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu bulunan bir siyasi partinin mensupları maalesef bu sorumluluk duygusu içinde davranmamıştır. Bu arada Cizre’de malumunuz bizim milletvekilimizin kardeşi bir saldırı sonucu hayatını kaybetti daha önce hatırlayacaksınız, Şırnak’ta yine il başkan yardımcımız PKK’nın saldırısı sonucu şehit oldu.

Ortaya çıkan manzara şudur? PKK Kürtçü olmayan maraza çıkartmayan Kürtleri kabul etmiyor. ‘Ya benim gibi Kürt olacaksın, yada sana hayat hakkı yok’ şeklinde bir yaklaşım var. Tabi bunu milletimizin vicdanı değerlendirecektir. Bu herkes tarafından maalesef nefretle karşılanan bir hadise oldu. Şuanda milletvekilimizin kardeşiyle Ramazan Dindar’ın saldırıya uğraması ile ilgili belki çok elimizde net bir bilgi yoktur ama maalesef bu konuda ciddi şüpheler var”

“Biz şiddetin hayatımızdan çıkmasını, akan kanın durmasını, annelerin gözyaşlarının dinmesini istiyoruz” diyen Çelik şunları söyledi: “Bu ülkeden farklılıklarla birlikte herkesin farklılığını koruyarak ama milletimizin ortak paydalarında birleşerek hayatını sürdürmesini istiyoruz. AK Parti bu sevgi iklimini oluşturmaya çalışıyor. AK Parti bu kardeşlik iklimini oluşturmaya çalışıyor. Bayramlarda bu sevgi ve kardeşlik iklimi için çok önemli fırsatlardır. Herkesi bir kez daha düşünmeye şapkasını önüne alıp bir kez daha düşünmeye, sağ duyuya davet ediyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu arada Mehmet Emin Dindar’a başsağlığı diliyoruz. Ve bu son olsun diye temenni ediyoruz. Terörü hayatımızdan çıkartalım, şiddeti hayatımızdan çıkartalım, kaba kuvveti hayatımızdan çıkartalım ve medeni insanlar gibi düşüncelerimizi, fikirlerimizi kesinlikle şiddeti meşrulaştırmadan ifade edelim. AK Parti buna açıktır ve sonuna kadar da bunun arkasında olacaktır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı