Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de Şiddet

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere helikopter destekli düzenlediği operasyonlarda 48 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü , ordunun helikopterlerle ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib ve çevresindeki beldelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 15, Deyru'z Zor'da 9, Şam'ın banliyölerinde 8, Dera ve Halep'te 5'er, Humus'ta 4, Lazkiye ve Hama'da birer olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

-Halep, Humus, Şam ve İdlib ağır silahlarla bombalanıyor-

Halep'in Selahaddin, Meskin Hanun ve kentin doğu kesimlerinin helikopterle bombalandığını söyleyen bölgedeki yerel aktivistlerden Mecid Abdunnur, bu bölgelerde sokak çatışmalarının çıktığına değindi.

İdlib'in Tasaf ilçesinin yine havadan bombalandığını, bazı evlerin yıkıldığını ve çok sayıda evde maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Abdunnur, İdlib ve çevresinde yönetime bağlı birliklerin Özgür Suriye Ordusu karşısında fazla etkili olmadığından dolayı rejimin hava savunma sistemini devreye soktuğunu söyledi.

Humus'un Rastan ve Telbise ilçelerinin bu sabahtan beri havadan bombalandığını sözlerine ekleyen Abdunnur, Humus kent merkezinde birçok semtte ordunun ağır silahlarla rastgele yerleşim yerlerine ateş açtığını, onlarca evde hasar meydana geldiğini ve halkın korkudan dışarı çıkamadığını anlattı.

Şam'ın Midan ve Mazamiye semtlerine yapılan baskınlarda insanların rastgele tutuklandığını kaydeden Abdunnur, ordunun Şam'ın Kadem, Haresta, Sağur semtlerini Kasyun dağından top ateşine tuttuğunu, bu bölgelerden dumanların yükseldiğini vurguladı.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Şermin Coşkun


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı