Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk Dili Konuşan Ülkeler

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Azerbaycan’da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (TÜRKSOY) ekonomi bakanları toplantısına katıldı.

Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan ekonomi bakanlarıyla görüşen Bakan Çağlayan, bu ülkelerle ticaret hacminin gelişmesi için atılması gereken adımları konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Azerbaycan’da TÜRKSOY ekonomi bakanları toplantısına katıldı.

Toplantıya Çağlayan’la beraber Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan ekonomi bakanları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Çağlayan, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu çok önemli. Bu Hazar Denizi’ni tüm dünyaya açacak bir projedir. Mutlaka birbirimizin kapasite ve güçlerini iyi tespit etmemiz gerekiyor. Biz Türkiye Ekonomi Bakanlığı olarak 100’ün üzerinde ülkede 245 ticaret müşaviriyle çalışıyoruz. Biz aynı köke, aynı tarihe sahip 4 kardeş ülkenin birlikte güçlü olmasından mutluluk duyarız” dedi.

Çalışma gruplarının oluşturulduğu toplantıda, yatırımların iyileştirilmesi, ulaşım, girişimcilik ve ekonominin çeşitlendirilmesi konularına çözüm aranıldı. Daha sonra da çalışma grupları tarafından bulunan çözüm önerileri bakanlara sunuldu. Diplomasinin azaltılması, Bakü-Tiflis-Erzurum demiryolu projesinin tamamlanması, ekonomi fuarlarının kurulması ve ülkeler arasında karşılıklı ticaret anlaşmalarının yapılması bu önerilerden birkaçı oldu.

Dört ülke bakanı, bu önerilerden uygun gördüklerini devlet başkanlarına iletecek. Türk Konseyi’ne üye ülkelerin Devlet Başkanları Zirvesi, 23 Ağustos'ta Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te yapılacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı