Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir'de 'Sanal Casusluk' Operasyonu

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı İnternet üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 4'ünün Beren Saat'in hayran sayfası ile bazı kamu kurumları, siyasi parti ve milletvekillerinin sayfalarının da yer aldığı bine yakın internet sitesini hacklediği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, geçtiğimiz 30 Aralık'ta bir kadının, sevgilisi tarafından telefonunun dinlendiğinden şüphelendiğini belirtip şikayetçi olması üzerine soruşturma başlattı. Şikayetçinin telefonuna bir casus program yüklendiğini belirleyen polis, programın satın alındığı internet sitesini takibe aldı. Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin casus programı satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, işleyişi de deşifre etti.

Telefonlara yüklenen ve tespit edilemeyeceği ileri sürülen casus programlarla, telefon konuşmalarının yanı sıra ortam seslerini dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer tespiti ve rehberdeki kişilerin öğrenilebileceğini ve tamamen telefonun kontrol altına alınabileceği belirtildi. Örgütün, yılbaşından bu yana program satışıyla, yaklaşık 500 bin liraya yakın gelir elde ettiği ileri sürüldü.

Süreçte site sahibi ile birlikte hareket eden “Nosleep” rumuzlu hacker B.K’nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediği de belirlendi. Bunun üzerine ekipler, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ve B.K. (26) ile F.K., B.K., M.D. ve S.K. gözaltına alındı.

Hacklenen internet siteleri arasında Beren Saat'in hayran sayfası ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir İl Teşkilatı, MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı, AK Parti Kurtalan ve Keçiören İlçe Teşkilatları, Atılım Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kırıkkale Valiliği, Antalya Elmalı Müftülüğü, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası'nın internet sitelerinin de yer aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinin alınmasının sürdüğü, 21 ilde şebekeden program satın alarak yasadışı dinletme yaptığı saptanan 52 kişinin ifadelerinin alınacağı belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı