Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gazeteciler Türkiye'de

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakıldığını duyurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kısa bir süre sonra Türk gazetecilerin ailelerini arayarak çocuklarının serbest bırakıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakıldığını duyurdu.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türk gazetecilerin şu anda Tahran'a gitmekte olduğunu bildirdi.

Bakan Davutoğlu, "Size güzel bir haber vereceğim. Uzun süredir yürüttüğümüz çabalarımız meyvelerini verdi. Şimdi İran Dışişleri Bakanı Sayın Salihi ile görüştüm. Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki gazetecimiz Adem Özköse ve Hamit Coşkun şu anda Tahran'a doğru yoldalar. Kısa sürede Tahran'a varmalarını bekliyoruz. Sn. Başbakanımızın talimatı ile 1 uçağımızı gazetecilerimizi almak üzere İran'a gönderiyoruz. Ailelerinin, sevenlerinin ve haber bekleyenlerin gözü aydın" ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN'DAN TELEFON
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de iki aydır rehin tutulan Türk gazeteci Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse ile Hamit Coşkun'un babası Ali Coşkun'u arayıp, çocuklarının serbest bırakıldığını söyledi.

İki gazetecinin babasını arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyu bizzat takip ettiğini ve gazetecileri almak üzere Tahran'a özel bir uçak gönderdiğini belirtti.

'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, serbest bırakıldıktan sonra Tahran'a gönderilen Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hakan Coşkun'la telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, iki Türk gazeteciye "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

İKİ GAZETECİDEN İLK AÇIKLAMA
Suriye'de rehin tutulan iki Türk gazeteciyi taşıyan uçak İran'ın başkenti Tahran'a indi. İki aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteciler, Tahran'a indikten sonra ilk açıklamayı yaptı. Gazeteciler iyi olduklarını, ailerine kavuşmayı beklediklerini söyledi.

Esaret altındayken çok zor koşullardan geçtiklerini ama özgürlüklerine kavuştukları için mutlu olduklarını belirten iki gazeteci, ''Şu an özgürlüğümüze kavuştuk. Özgürlük dünyanın en güzel şeyiymiş, bunu çok daha iyi anladık. Bizim özgürlüğe kavuşmamıza vesile olan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı, insanı diplomasiyi yürüten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'a ve özveriyle çalışan herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI

Suriye'deki Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasıyla ilgili süreç, Başbakanlık'ta oluşturulan özel birim tarafından yürütüldü.

Temaslarda bulunmak için gittiği Rize'de geceyi geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oluşturulan özel birimin çalışmalarını bizzat takip ederek, gelişmelere ilişkin talimatlarını Rize'den verdi.

Başbakan Erdoğan, gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un Şam'dan Tahran'a intikal ettirilmeleri ve Tahran'dan da Ankara'ya getirilmeleri için özel uçak gönderilmesi talimatını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verdi.

AİLELER TAHRAN'DA BEKLİYOR

Özköse ve Coşkun'un aileleri de Tahran'da, Şam'dan gelecek uçağı bekliyor. Hamit Coşkun'un ağabeyi Mustafa Yahya Coşkun, ''Şu an Tahran'dayız, bize burada beklememiz ve yakında kardeşlerimize kavuşacağımız söylendi. Onlarla Türkiye'ye döneceğiz, Şam'dan gelecek heyeti bekliyoruz'' dedi.

İLK GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANMIŞTI

Suriye'de uzun süre haber alınamayan iki Türk gazeteci için İran arabuluculuk yaptı. Geçtiğimiz hafta sonu aileleriyle ilk kez telefon konuşması yapan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un, hafta içinde de ilk görüntüleri yayınlanmıştı.

Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un İran'a ulaşmalarının ardından, kısa süre içinde Türkiye'ye getirileceği belirtilmişti.

İKİ İRANLI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Suriye'de kaçırılan 2 İran vatandaşının da, Türk gazetecilerle aynı saatlerde serbest bırakıldığı iddia edildi. İranlıların Suriye'den Türkiye'ye götürüleceği belirtildi.

TÜRK GAZETECİLERDEN ÇAĞRI
Medya Derneği'nde dün toplanarak basın açıklaması yapan bir grup gazeteci de, Gerçek Hayat Dergisi Orta Doğu temsilcisi ve Milat Gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasını istemişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı