Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kuzey Kore'den yabancılara uyarı

10 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Hafta sonu Güney Kore ile 'savaş durumuna' girdiğini ilan eden Kuzey Kore'ye, Güney Kore Devlet Başkanı Park Guen-hye aynı sertlikle karşılık verdi: Olası bir saldırıya sert yanıt veririz!..

'Düşman Kardeşler ' arasında büyük restleşme. Kuzey Kore, Güney'e savaş ilan ettiğini açıklamıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Park Guen-hye aynı sertlikle karşılık vererek, 'Olası bir saldırıya sert yanıt veririz ' dedi.

Hafta sonu Güney Kore ile 'savaş durumuna ' girdiğini ilan eden Kuzey Kore'ye 'Düşman Kardeşi ' Güney Kore ve ABD'den art arda sert tepkiler geldi.

ABD, hava kuvvetleri bünyesindeki en modern ve pahalı saldırı uçakları F-22'leri Kore yarımadasına gönderirken, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey'in olası bir saldırısına sert yanıt vereceklerini söyledi.

Savunma Bakanı Kim Kwang Jin'le bir araya gelen Güney Kore Devlet Başkanı Park, Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna karşı hızlı ve sert bir askeri cevap verilmesi emrini verdi.

'Ordunun varoluş nedeni, ülkeyi ve halkı tehditlerden korumak ' diyen Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Pyongyang'daki komünist liderliğin yeni tehditlerini 'çok ciddiye ' aldıklarını söyledi.

ABD F-22 GÖNDERDİ
Amerikan 'The Wall Street Journal ' gazetesi de, Japonya'dan kalkan ABD F-22 saldırı uçaklarının dün Güney Kore'deki Osan askeri üssüne indiğini yazdı. Güney Kore'deki Amerikan üssü komutanlığı da, F-22 uçaklarının geldiğini doğruladı.

ABD hava kuvvetlerinin en modern ve pahalı savaş uçakları olarak ön plana çıkan F-22 saldırı uçakları, 'görünmez başlık ' taşıdığı için radarlar tarafından yakalanamıyor. 'Hayalet saldırı uçakları ' F-22'ler ABD'nin Japonya'daki askeri üssü Kadena'da koşullandırılmıştı.

NÜKLEER TEST TANSİYONU YÜKSELTTİ

Kore yarımadasındaki siyasi tansiyon, Kuzey Kore'nin geçtiğimiz Şubat ayında nükleer deneme yapması sonrası yükselmişti. Nükleer deneme sonrası BM Güvenlik Konseyi, Pyongyang'a karşı yeni yaptırım kararı almıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı