Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BM'den tarihi karar

3 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, 70 milyar doları bulan küresel silah ticaretine düzenleme getiren ilk anlaşma onaylandı.

Tanklardan av tüfeklerine kadar geniş bir silah satışını kapsayan düzenleme için 154 ülke evet oy kullandı. İran, Suriye ve Kuzey Kore hayır oyu verirken, Rusya’nın da aralarında olduğu 23 ülke ise oylamaya katılmadı. Bağımsız ülkelerin Haziran'da başlayarak oy verecek ve toplam 50 ülkenin evet demesi ile anlaşma yürülüğe girecek. Küresel silah ticareti konusu geçen yıl, Amerika, Rusya ve Çin’in “zamana ihtiyaç var” demeleri ile çözüme kavuşturulamamıştı. Dünyanın en büyük silah tüccarı Amerika oylamaya evet derken, karar Kongre’de görüşülecek.

Öte yanda oylamaya katılmayan Rusya, düzenlemede açık kapılar bulunduğunu, Çeçen gruplara silah satışının devam edeceğinin üzerinde durdu.İngiltere Başbakanı David Cameron ise yaptığı açıklamada, anlaşmanın bir dönüm noktası olduğunu, dünyadaki silahlı çatışmaları azalacağını ve hayatların kurtarılacağını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı