Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Üniversitelerde 'Sürü Yönetimi'

20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çobanların çalışma şartlarını düzeltmek için bakanlığın bir çalışmasının bulunduğunu belirtti.

Eker, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile de görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "Sürü yönetimi gibi bir formasyon ve 2 yıllık yüksekokul tarzında bir eğitimle güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması şeklinde bir çalışmamız var." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa imzaladığı 'Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Mehdi Eker, çobanların çalışma şartlarını değerlendirdi. Çobanların olumsuz hayat şartlarının olumsuzluğunun hatırlatılması üzerine Bakan Eker, "Aslında çobanlık konusunda Bakanlığımızın şu anda bir çalışması var. Bu birden fazla boyutu olan bir çalışma. Sürü yönetimi gibi bir formasyon ve 2 yıllık yüksekokul tarzında bir eğitimle güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması şeklinde bir çalışmamız var." diye konuştu.

Eker, 6 milyon tarım çalışanının 1.2 milyonunun sigortalı olduğunu ifade etti.

Küçükbaş hayvancılığın AK Parti hükümetlerine kadar dikkate alınmayan bir konu olduğuna dikkati çeken Eker, bu konuda farklı bir politika izlediklerini ve koyun yetiştiriciliğini destekleme kapsamına aldıklarını dile getirdi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise "Çobanlık yaparak bugünlere geldik. 35 milyon küçükbaş hayvan var, demek ki daha çok çobana ihtiyaç olacak. O halde yapmamız gerekenler var. Bizim açımızdan da bunların kayıtlı çalışması, sosyal haklarının karşılanması ve emeklilik haklarının güvence altında olması son derece önemlidir." ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı