19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı
AB Dışişleri Bakanları Zirvesi'nden, Suriye'ye uygulanan silah ambargosunun üç ay daha uzatılması kararı çıktı.
Zirve öncesi AB üye ülkelerinden bazıları konu üzerinde farklı görüşler nedeniyle tartışma yaşıyordu. İngiltere ve İtalya gibi ülkeler meşru temsilci olarak tanınmış olan muhaliflerin silahla desteklenebilmesi için ambargonun kaldırılması veya gevşetilmesini istiyordu. Öte yandan Fransa ve Almanya gibi ülkeler bölge istikrarını daha fazla bozması ve silahların fanatik grupların eline geçebilmesi argümanları ile bu talebe karşı çıkıyordu. Sonuçta bir ara formül üzerinde uzlaşılarak silah ambargosu üç ay daha uzatıldı ve ambargo, isteyen ülkelerin 'ölümcül olmayan' ekipman ve 'teknik' desteği verebileceği şekilde esnetildi.
Zirve sonrası açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton AB'nin Suriye'de yaşanan şiddeti kabul edilemez bulduğunu yineleyerek Suriye rejimi temsilcilerinin eline geçen müzakere fırsatlarını değerlendirmelerini umduğunu belirtti.
Bir gazetecinin silah ambargosunda 'teknik destek' ifadesinin tam olarak neyi ifade ettiğini sorması üzerine Ashton şu açıklamayı yaptı: "Metinde de belirtildiği gibi üzerinde odaklanılması gereken ifade 'ölümcül olmayan' ifadesidir. Bu noktada tüm ülkelerin üzerinde anlaşabileceği bir metin oluşmuştur ve bundan sonrasında ne denilmek istendiğini tam manasıyla somut şekilde hukuki metne dönüştürmek COREPER'in (daimi temsilciler) işidir." Mali konusunun da gündem olduğu zirvede bugün, Malililerin kendi ordusu ve kolluk kuvvetleri için gerekli eğitimi başlatma kararı alındı. AB aynı zamanda Mali'ye bu yıl içerisinde toplam 250 milyon Euro insani yardım yapacağını açıkladı.