Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çankaya Köşkü'nde anlamlı tören

15 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Hollanda ilişkilerine katkısından dolayı Hollanda Senatosu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi eski Başkanı Senatör Rene van der Linden'e Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Cumhuriyet Nişanı tevcih etti.

Türkiye ile Hollanda arasındaki resmi ilişkilerin 400. yıldönümü kapsamında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye ve Hollanda'dan çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Hollandalı Senatör Renevander Linden'e Cumhuriyet Nişanı Tevcih Töreni'ne katıldı.

İki ülkenin milli marşının okunmasıyla başlayan tören Linden'in özgeçmişi ve nişanın verilmesi ile ilgili bakanlar kurulunun okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Abdullah Gül, 40 yıl aktif siyaset yapan Linden'in hak ve özgürlükler ile demokrasinin başka ülkelere de yayılmasına katkı da bulunduğunu söyledi.

Türkiye ile Hollanda'nın birbirine yakın ve dost ülkeler olduğunu belirten Gül, "2012 yılında Türkiye ile Hollanda'nın diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400. yılını kutladık. Türkiye ile Hollanda arasında kültürel, ticari ve ekonomik birçok önemli çalışma söz konusu." dedi.

Türkiye'nin her zaman hayatının önemli bir parçası olduğunu belirten Linden ise, "Burada çok güzel dostluklar kazandım. Türkiye çok güzel bir ülke. Avrupa'nın Türkiye'ye Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyiacı var bunun altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Hollandalı Senatör Renevander Linden'e Cumhuriyet Nişanı Tevcih etti. Ardından toplu aile fotoğrafı çekimine geçildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı