Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yüksek Mahkeme'den şok karar!

16 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Pakistan Yüksem Mahkemesi, Başbakan Raca Pervez Eşref ve 15 kişi hakkında yolsuzluk suçlamaları ile tutuklama kararı aldı.

Mahkemenin kararı, ülkede seçimlere sadece birkaç ay kala siyasi kriz yaşanacağı endişelerine yol açtı. Pakistan Başbakanı Eşref’in 2010 yılında su ve enerji bakanı olduğu dönemde enerji projesini onaylamak için rüşvet aldığı iddia ediliyor. Eşref ise iddiaları yalanlıyor. Bu arada Pakistanlı din adamı Tahirul Gadri önderliğinde bir grup gösterici başkent İslamabad’da hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Göstericiler hükümetin feshedilmesini talep ediyor. Gösteriye yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor. Gadri, gösteride yaptığı konuşmada, toplanmalarının tamamen yasal ve demokratik olduğunu söyledi.

Hükümetin feshedilmesini talep eden Gadri, yerine geçici hükümetin görev yapmasını istedi. Pakistanlı din adamı bununla gelecek Mayıs’ta yapılacak seçimlerin şeffaflığının garanti altına alınacağına inanıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı