Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu Pekin'de

15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Halk Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Nan Cıngcong ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Çin'deki ziyaretinin ikinci gününde çeşitli temaslarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, ziyareti kapsamında, Ulusal Halk Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Nan Cıngcong makamında bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Büyük Halk Sarayı'nın Sincan Salonu'da Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi Li Yuencao ile görüştü.

Çin'e davet edilmelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, ÇKP'nin 18. Ulusal Kongresi'nin geçen Kasım ayında yapıldığını anımsatarak,''Kongrede Çin'in gelişmesi ve büyümesine katkı yapacak önemli kararlar alındığına'' dikkati çekti.

Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişerek devam etmesini arzu ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu yönde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu,''Türkiye-Çin arasındaki ilişkilerin derinleşerek devam etmesine, ekonomik, sanayi, ticari, kültürel ilişkiler, bütün bu alanlarda gelişerek devam etmesini istiyoruz. CHP olarak biz bu ilişkilerin devamı konusunda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz'' dedi.

Li Yuencao'da CHP heyeti ile bir araya gelmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

İki ülke ilişkilerinin yanı sıra partiler arası ilişkilere de önem verdiklerini vurgulayan Li,''Partiler arasındaki ilişkinin iki ülke ilişkilerine de katkı sunacağına inandığını'' söyledi.

Li Yuencao,''İki ülke arasındaki karşılıklı anlayış daha da artacak ve daha ileriye taşınacak'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bu arada konakladığı otelde Çin'deki bazı yayın kuruluşlarına gezisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhabir: Barış Gündoğan - Ali İhsan Çam

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı