Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mobeseler Ankara'da kayıtta

11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Ankara'da yaralamalı ve maddi hasarlı bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı. MOBESE kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, asayiş olaylarının aydınlatılmasında da polise yardımcı oldu.

Başkenttin değişik bölgelerine yerleştirilen MOBESE kameraları asayiş olayı ve trafik kazalarını görüntülüyor. Kameraların kaydettiği görüntüler, sürücü ve yayalarının dikkatsizliğinin nelere mal olabileceğini gözler önüne seriyor.

MOBESE kameraları tarafından kaydedilen ilki olay Adnan Saygun Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasına ait. Görüntülerde yolun karşısına geçmek isteyen gencin otomobilin çarpması sonucu yaralanması yer alıyor.

Konservatuvar Caddesi'ndeki kazada ise yaya geçidini kullanan kadına belediye otobüsünün çarpma görüntüsü yer alıyor. Aracın çarpması sonucu düşen kadın, başka bir kadının yardımıyla ayağa kalkarak yoluna devam etmesi dikkat çekiyor. Gençlik Caddesi'nden ise koşarak yolun karşısına geçmek isteyen kişiye ticari aracın çarpma görüntüleri de kameralara yansıyan ilginç kazalar arasında bulunuyor.

Dikimevi Kavşağı'nda da otomobilin hız nedeniyle kontrolden çıkıp karşı yola geçerek başka bir otomobille çarpma görüntüleri yer alıyor.

MOBESE kameraları bazı asayiş olaylarının aydınlatılmasına da katkı sağlıyor. Sakarya Caddesi'nde silahlı kavga olayına karışan iki kişi, Aksu Caddesi'ndeki MOBESE kameralarınca görüntüleniyor. Zanlılardan birinin belindeki silahı yol kenarındaki ağaçların arasına saklamaya çalışması ve olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerinin zanlıları gözaltına alıp, saklanan silahı bulma görüntüleri de kameralara yansıyor.

Bir başka olayda ise boş bir simit tezgahına kaçak sigara saklayan zanlılar, başka bir tezgahta ise bu sigaraları satarken MOBESE kameralarına yakalanıyor.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı