Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Arakan İçin El Ele''

19 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Gökçek, Arakanlı Müslümanlara 2 milyon dolar yardım gönderiyor.

Myanmar 'ın Arakan bölgesindeki Müslüman halkın yaşadığı insanlık dramının mağdurlarına yardım ve destek amacıyla hazırlanan “Arakan için el ele” kampanyası düzenlendi.

TRT 1, TRT 1 HD, TRT TÜRK, TRT MÜZİK ve TRT AVAZ kanallarından yaklaşık 3 saat sürecek ortak canlı yayında; sanat dünyasından, sivil toplum örgütlerine, gazeteci ve yazarlardan, sporculara, siyasetçilerden, iş adamlarına kısaca toplumun her kesiminden duyarlı insanların gerek stüdyo ortamında, gerekse canlı telefon bağlantıları ile ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı.

Arakan 'a yardım eli uzatan isimlerden birisi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'ti. TRT 1 'de yayınlanan “Arakan için el ele” programına telefonla bağlanan Gökçek, Ankara 'dan, tüm Ankaralılar adına, 2 milyon dolar nakdi yardım yapılacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Meclisi 'nde Arakan 'a nakdi para yardımı yapılması konusunda karar alındığını ifade eden Gökçek şunları kaydetti:

BİR MÜSLÜMAN, TÜRK OLARAK GÖREVİMİZ

“Artakan bizim hepimizin müşterek sorunu. Oradaki insanlar gerçekten büyük bir sıkıntı içindeler. Onlara yardımcı olmak bir Müslüman olarak , bir Türk olarak bizim görevimiz.”

ANKARALILAR ADINA YARDIM YAPIYORUZ

Biz Ankara olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak belediye meclisimizden bir karar aldık. Ankaralılar adına da bir yardım yapmaya karar verdik. 2 milyon dolar yani 3.5 milyon Türk Lirası parayı banka hesabına yatıracağız. Bu suretle Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankaralılar adına yardımımızı Arakan 'a yapmış olacağız. Onların yaralarına bir parça merhem sürebilirsek ne mutlu. Bütün Türkiye 'yi de bu konuda yardıma ben de davet ediyorum. Hepimiz seferber olmamız lazım diye düşünüyorum.” dedi.

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da canlı olarak yayınlanan programa telefonla bağlanarak organizasyonu düzenleyenlere ve bağış sahiplerine teşekkürlerini iletti.

ARINÇ VE DAVUTOĞLU'DA KATILDI


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da canlı yayına telefonla bağlanarak kampanyaya destek verdi.

BEYAZ GAZETE




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı