Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

92 Yıl Öncesi Hatırlandı

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, “Meclis'in üzerinde hiçbir makamın sözü yoktur.Yalnız vekiller vardır. Hiçbir güç TBMM’nin üstünde değildir.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92'nci yıldönümü münasebetiyle yurtta yapılan törenler devam ediyor. Bu kapsamda, tarihi 1. Meclis binasında yapılan kutlamalara Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bakanlar Hayati Yazıcı, Fatma Şahin, İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları ve milletvekilleri katıldı.

Kutlamalarda, kurucu meclisin açılışı, temsili olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Cemil Çiçek, 21. yüzyılda yapılan, dünya muvazenesinde var olan değişimden Türkiye’nin de etkilendiğini ifade etti.

Türkiye’nin verdiği milli mücadeleyi anlatan Çiçek, Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı'nın ardından Türk milletinin büyük yaralar aldığını söyledi.

Kurtuluş Savaşı’nın verildiği yıllarda, 1. TBMM’de sadece 115 milletvekilinin bulunduğunu belirten Çiçek, kısıtlı imkanlar için verilen mücadelede Ankara’nın son kale, son karargah olduğunu ifade etti.

"BİRİNCİ MECLİS'TE OLDUĞU GİBİ BİR VE BERABER OLMALIYIZ" İlk Meclis'in farklı fikirlere mensup vekillerden oluştuğunu vurgulayan Çiçek, "Ülke savunması ve milletin kurtuluşu noktasında tek ses olabilmişlerdir. Sanırım bu hassasiyete dün kadar bugün de ihtiyaç vardır. Milletimizin birliği, bütünlüğü söz konusu olduğunda kendimizden ve partimizin çıkarlarından feragat etmemiz gerekmektedir. Zira hepimiz aynı gemide bulunmaktayız. Bu gemiyi hepimiz, daha iyi noktalara taşımak zorundayız. Milli egemenliğimizi korumalı, özgürlük ve bağımsızlığımızdan taviz vermemeliyiz. 1. Meclis'in sahip olduğu demokratik ruhu hep korumalıyız. Meclis iradesi milletin iradesidir. Bu iradeye her zaman sahip çıkmalıyız. 1. Meclis, olağanüstü durumla karşı karşıya olmamıza rağmen meşruiyetten asla taviz vermedi.” ifadelerini kullandı. Törenin ardından, Meclis defterine imza atan Çiçek, daha sonra bakanlar, milletvekilleri ile birlikte düzenlenen halk oyunlarını izledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı