Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hollandalı Milletvekiline Cevap

22 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye'yi gidip Avrupa'daki herhangi bir ülkede ve yahut bir medya kuruluşunda canlı yayında şikayet etmem, savunurum. Benim görevim budur. Türkiye'yi dışarıda şikayet etme işini Türkiye'nin Ana Muhalefet Partisi fazlasıyla yapıyor zaten. Burada elimden geldiği kadar ülkemi, milletimi savunmak, diklenmeden dik durmak görevim vardır'' dedi.

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Bağış, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Jean Xydas'ı kabul etti. Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında Bakan Bağış, bütün vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, 'Ümit ederim ki, baharın başlangıcı anlamına gelen, yeniden doğuş anlamına gelen, diriliş anlamına gelen Nevruz'u, Nevruz'un barış ve kardeşlik ateşini, birilerinin umutlarını yok etmek için kullananlara bu millet hiç bir zaman fırsat vermeyecektir. Bu ülkenin birlik, beraberliği ve kardeşlikdokusu her geçen gün güçlenecektir'' diye konuştu.

Bakan Bağış, Yunanistan Büyükelçisi Xydas'ı ağırlamanın önemli olduğuna değinerek, Xydas'ı ile konsolosluk görevi yaptığında birçok defa görüştüğünü kaydetti. Bakan Bağış, Selanik Belediye Başkanı'nın 'Estonlar, İsveçliler ile ortak olabiliriz ama Türkiye ile kuzeniz, akrabayız. Bizim sizinle ortak noktalarımız AB üyesi ülkelerden daha fazla' dediğini hatırlatarak, ''Birlikte ortak projelerimiz var. Türkiye'nin de, Yunanistan'ın da yeni tanklara, tüfeklere, denizaltılara, uçaklara ve askeri gemileredeğil yeni yollara, hastanelere, okullara ihtiyacı var, dostluğa, dayanışmaya ihtiyacı var. Bu iki ülke, NATO üyesi, birbirine karşı silahlanmaya değil, birbirini korumaya söz vermiş, kollamaya söz vermiş iki ülkedir, iki müttefiktir'' dedi. Xydas ise, Türkiye'de konsolosluk ve Büyükelçilik görevini yerine getirdiğini söyleyerek, karizmatik bir lider olan Başbakan Erdoğan ile çalışmanın kendisi için büyük şeref olduğunu kaydetti. Xydas, ''Türkiye hızlı gelişmesini, hızlı büyüyen ekonomisini ve istikrarlı politik sistemi gördüğümde şaşırdım. Bütün bunlar bizi mutlu ediyor, Türkiye'nin bu gelişiminden onurluyuz. İki ülke ilişkilerinin dostluk çerçevesinde daha da gelişmesini arzu ediyoruz. Biz Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğinidestekliyoruz'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bağış, Hollandalı Parlamenter Madlener'in 'Sayın Bakan ne kadar çalışırsa çalışsın, Türkiye AB'ye üye olamayacak' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Hollandalı Parlamenter'in başka işi olmadığını ve sürekli Türkiye ile uğraştığını kaydetti. Bağış, ''Türkiye her geçen gün attığı siyasi reform adımlarına daha demokratik, müreffeh, çağdaş, zengin bir ülke olmaya devam edecektir. O istese de, istemese de Türkiye Avrupa Birliği içinde hak ettiği konumaeninde sonunda yakalayacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Güneş balçıkla sıvanmaz'' şeklinde konuştu.

Tutuklanan gazetecilerle ilgili özür dilemesinin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Bağış, ''Eğer birileri rahatlayacaksa, özür dileyim. Ama tutuklanan gazeteciler listesinde cinsel tacizle suçlananlar var, bankla soygunculuğuyla suçlananlar var, adam öldürmekle suçlananlar var, terör örgütü üyesi olmakla suçlananlar var. Ben 'bunların hiçbiri suçludur' demiyorum. Benim orada söylediğim Türkiye'de bağımsız mahkemelerin, ki bu bağımsız mahkemeler Türkiye'de her iki seçmenden birinin oyunu almışiktidar partisinin kapatmaya varacak kadar bağımsızdırlar. Bazı meslektaşlarınızı bazı suçlarla isnat etmişler. Benim şahsi inancım şudur ki, kişinin suçu ispat edilene kadar kişi suçsuzdur. Ama bu kişilerin tutuklanmasıyla hükümetimizle alakası yoktur. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin baş müzakerecisiyim, Avrupa Birliği Bakanıyım. Türkiye'yi gidip Avrupa'daki herhangi bir ülkede ve yahut bir medya kuruluşunda canlı yayında şikayet etmem, savunurum. Benim görevim budur. Türkiye'yi dışarıda şikayet etme işiniTürkiye'nin Ana Muhalefet Partisi fazlasıyla yapıyor zaten. Burada elimden geldiği kadar ülkemi, milletimi savunmak, diklenmeden dik durmak görevim vardır'' dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı