Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2. Ergenekon Davası

21 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı İkinci Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında tutuksuz sanıkların savunmalarını yapıyor.Tutuksuz sanık Mahir Akkar, Ergenekon iddianamesini eleştirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasının 157. duruşmasında Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, İbrahim Şahin ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Levent Ersöz, Mehmet Haberal ve Oğuz Bulut ise duruşmaya katılmadı.

Emekli Orgeneral Münir Kemal Yavuz, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Rıza Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Röktörü Mustafa Abbas Yurtkuran, eski Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Hüseyin Vural Vural, İlyas Çınar, Cihandar Hasanoğlu, Mehmet Ali Çelebi ve Adnan Türkkan ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 24 tutuksuz sanık da mahkemede hazır bulundu. Tutuksuz sanık Yalçın Küçük, Oda TV davasından tutuklu olması nedeniyle tutuklu sanık bölümünde yer aldı. Mahkemenin, tutuksuz sanıkların savunmalarını almaya başlaması nedeniyle uzun zamandır ilk kez bu kadar çok tutuksuz sanığın duruşmaya katıldığı görüldü. Duruşmada eski rektörler Yurtkuran, Bernay ve Kemal Kürüz'ün bir arada, teğmen olan sanıkların ise bir arada oturmaları dikkat çekti.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuksuz sanıklardan Mahir Akkar'dan savunmasını yapmasını istedi. Avukatı olmadığını ve avukat istemediğini belirten Akkar, iddianameyi hazırlayan savcıların, suçlamalarla alakası olmayan telefon konuşmalarından suç oluşturmaya çalıştıklarını ve bu görüşmelerden iddianame hazırladıklarını öne sürdü. Akkar, savcılar tarafından hazırlanan iddianameyi kabul etmediğini belirterek karşı bir iddianame sunmaya geldiğini söyledi. Bu süreçte adalet sisteminin imtihan edilmeye çalışıldığını iddia eden Akkar, Türkiye Cumhuriyeti'nin de küçük düşürüldüğünü ileri sürdü. Akkar, 'Türkiye'nin zaten zayıf olan entellektüelliği israf edilmiştir. Bu, bir iddianame değil, israfnamedir. ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı