Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kaçak sigaraya geçit yok

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı İzmir'de düzenlenen operasyonda 225 bin paket kaçak sigara ele geçirildi, biri İran uyruklu 2 kişi tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu plakası daha önceden belirlenen bir tırı Bornova ilçesi girişinde durdurdu.

Tırda yapılan aramada 225 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, İran uyruklu tır şoförü A.A. ile yanında bulunan Türk vatandaşı H.A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada, zanlılardan tır şoförü A.A'nın, emniyete verdiği ifadesinde, ''boş olan tırla İstanbul'a gitmek için Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını, aracındaki kaçak sigaraların, Doğubayazıt'ı geçtikten sonra önünü kesen bir otomobilden inen ve kendisini silahla tehdit eden 4 kişi tarafından tıra yüklendiğini ve bu kişilerin gözlemci olarak yanına H.A'yı bıraktıklarını'' ileri sürdüğü öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, yıl boyunca 3 milyon 850 bin paket kaçak sigara ele geçirdiği, bu rakamın 2011'de 1 milyon 431 bin olduğu bildirildi.

Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı