Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Avrupa'da fetih zamanı

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Şampiyonlar Ligi'nde, Galatasaray'ın rakibi İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekimi ile belli oldu. Galatasaray, Alman Schalke 04'le eşleşti.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösteren Galatasaray'ın rakibi belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekiminde Galatasaray, Alman Schalke 04'le eşleşti. İlk maç İstanbul'da oynanacak.

İlk maçlar 12-13 ve 19-20 Şubat, rövanş maçlarıysa 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak.

Çeyrek final kuraları, son 16 mücadelelerinin bitiminden 2 gün sonra, 15 Mart'ta çekilecek. Şampiyonlar Ligi'nin final maçıysa 25 Mayıs'ta İngiltere'de Wembley stadı'nda oynanacak.

Eşleşmeler şöyle gerçekleşti:

Galatasaray-Schalke 04
Celtic-Juventus
Arsenal-Bayern Münih
Shakhtar Donetsk-Dortmund
Milan-Barcelona
Real Madrid-Manchester United
Valencia-PSG
Porto-Malaga

Schalke, Bundesliga'da geçtiğimiz sezonu 3. sırada bitirip doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı elde etmişti.

Galatasaray ve Schalke ilk kez eşleşti. Galatasaray Alman rakiplerle evinde oynadığı son beş maçı kazanamadı.

Geçen sezon Almanya Ligi’ni üçüncü sırada bitiren Schalke, grup aşamasına doğrudan katıldı. B Grubu’nda Arsenal, Olimpiakos ve Montpellier ile eşleşen Alman temsilcisi, grubu üç galibiyet ve üç beraberlik ile 12 puanla lider tamamladı.

Bu ay teknik direkteör Huub Stevens’ın görevine son veren Schalke, takımı sezon sonuna kadar Jens Keller’e emanet etti.

Maçlarını 61 bin kişilik Veltins Arena’da oynayan Ruhr ekibi, 1997’de UEFA Kupası’nı kazanmıştı. Schalke’nin yedi Bundesliga şampiyonluğu da bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon da Avrupa Ligi'nde başarılı olan Alman ekibi, çeyrek finale kadar yükselmiş ancak İspanyol ekibi Athletic Bilbao'ya elenerek turnuvaya veda etmişti.

ÜNAL AYSAL: KURADAN MEMNUNUM

Kurayı değerlendiren Başkan Ünal Aysal, 'Gönlümden geçen Schalke'yle oynamaktı. Almanya'da kendi taraftarımızın ağırlıklı olduğu bir bölgede oynayacaktık. Hem de ortada bir maç olacaktı. Bu kuradan memnunum. Takımın başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah her şey planladığımız şekilde gelişir' dedi.

Trabzonspor maçından sonra Teknik Direktör Fatih Terim'den bir rapor alacaklarını belirten Aysal, ihtiyaç olan bölgeye takviye yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Aysal, 'Büyük isimler peşinde koşmak yerine, hangi oyuncunun faydalı olacağını iyi keşfetmemiz gerekiyor. Önemli olan gelir gelmez faydalı olacak isimleri takıma sokmaktır' dedi.

DENEME KURASI GERÇEK OLDU

UEFA’nın deneme kurasının birebir çıkması Galatasaraylıları sevindirirken, kafaları karıştırdı.

UEFA’nın geleneksel olarak teknolojik sistemi deneme amaçlı çektiği kuranın görüntüleri gerçek kura öncesi internet ortamına yansımıştı.

Gerçek kura çekiminin gerçekleştirilmesinin ardından bu görüntüyü daha önce görenler şoka düştü. Deneme kurasının birebir çıkması tartışmalara sebep olsa da özellikle Galatasaray taraftarları en çok istedikleri Schalke 04 kurasının gerçekleşmesinden oldukça memnun gözüküyor.

UEFA’nın konu hakkında açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu olurken, bu görüntü şimdiden sosyal medyanın en çok ilgi gösterdiği konular arasına girdi bile…






HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı