Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de şiddet sürüyor

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik saldırılarında 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun Deyru'z Zor kenti ve çevresine sabahtan bu yana hava destekli operasyonlarında 19 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını, yerleşim yerlerine düşen havan mermileri nedeniyle bazı evlerin hasar gördüğünü kaydetti.

Örgüt, Şam, Halep ve İdlib kentinde 10'ar, Lazkiye ve Hama'da 3'er, Dera ve Humus'ta 2'şer ve Haseke'de de bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda toplam 60 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Cesreyn, Kafr Batna, Neşibiye ve Yelda beldelerini yoğun top ateşine tuttuğu, söz konusu bölgelerde onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğünü belirten Suriye Genel Devrim Konseyi , helikopterlerin de top ateşine destek vermesinin ardından halkın kalabalıklar halinde bu bölgeleri terk etmeye başladığını aktardı.

İdlib'in Maaratu Numan ilçesinin savaş uçaklarınca bombalandığını ve helikopterlerden ''varil bombası'' atıldığını belirten SRGC, ilçe çevresinde Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Rejime bağlı birliklerin Humus'un Halidiye, Sultaniye ve Bab Amr bölgelerine ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda da bazı evlerin tamamen yıkıldığını ifade eden SRGC, kentin birçok semtinde halkın temel gıda maddelerine ulaşmakta sıkıntı çektiğini belirtti.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Yusuf Kaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı