Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de Şiddet

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Suriye’den son 24 saat içerisinde 80’nin üzerinde yaralı sınır hattına getirilince Hatay’a çevre illerden ambulans takviyesi yapıldı.

İçel ve Adana illerinden 10’ar adet, Kahramanmaraş’tan 2 ve Osmaniye’den 1 ambulans sınır hattında yaralı taşıdı. Suriye’de yaşanan çatışmalarda yaralanan muhalif asker ve siviller Türkiye sınırına akın etti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yakın olan Babul El Hawwa’ya bağlı Etarip kasabasında yaşanan şiddetli çatışmaların sesi Türkiye’den de duyuldu. Bombardımanın ardından sınır hattına çok sayıda yaralı getirildi.

Aralarında çocukların da bulunduğu yaralıların çoğunda ciddi yanıkların bulunması çatışmaların şiddetini gözler önüne serdi.Reyhanlı’nın Kavalcık, Bükülmez ve Kuşaklı köylerinin Suriye ile olan sınır hattına getirilen yaralılardan 19’u Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralılar ilk müdahaleleri için Antakya Devlet Hastanesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Durumu ağır olan 40 Suriyeli, burada yapılan ilk müdahalenin ardından takviye olarak Hatay’a gönderilen ambulanslarla Adana, İçel, Kahramanmaraş, Ankara ve Osmaniye’deki hastanelere gönderildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı