Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bm'den Suriye Raporu

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Birleşmiş Milletler Uzmanlar Paneli, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı askerler ile hükümet yanlısı milislerin savaş suçu işlediği belirtildi.

BM'nin 47 üyeli İnsan Hakları Konseyi tarafından Suriye'de işlenen suçları araştırmak için atanan Uzmanlar Paneli, Mayıs ayında Hula köyünde yarısı çocuk 100'den fazla sivilin öldürülmesinden hükümetin ve hükümet yanlısı milislerin sorumlu olduğuna işaret etti.

Hazırladığı raporu merkezi Cenevre'de bulunan Konsey'e sunan Panel, cinayet, işkence, cinsel şiddet ve ayrımcı saldırıların hükümet ve ordudan üst düzey yetkililerin bilgisi dahilinde işlendiğine dikkat çekti.

15 Şubat ve 20 Temmuz arasında Suriye'de bin 62 kişiyle görüşmede bulunan Panel, hükümet karşıtı silahlı grupların da cinayet, yargısız infaz ve işkence gibi savaş suçları işlediğini, ancak muhaliflerin işlediği savaş suçlarının hükümet yandaşları tarafından işlenen suçlara oranla sayıca çok daha az olduğunu ifade etti.

Suriye'de geçen yıl başlayan hükümet karşıtı ayaklanmada 20 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor.

Muhabir: Umur Koçak Semiz / AP

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı