Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'un Fethi'nin 559.Yılı

31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı İstanbul'un Fethi'nin 559. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Haliç'te ışık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Akşam saatlerinde başlayan kutlamalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Haliç’teki gösteriler için Balat sahilinde özel bir platform oluşturuldu. Yaklaşık 2 saat süren kutlamaları, Haliç sahilini dolduran binlerce İstanbullu, ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.Kutlama, ses, ışık ve su gösterisiyle başladı.

Ardından sudan oluşturulan perdede, İstanbul’un fethinin anlatıldığı ”İstanbul Fetih Filmi” gösterildi. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü tarafından verilen konserin ardından da havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Finalde, binlerce havai fişeğin kullanıldığı ışık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi İstanbulluları büyüledi. Tören sırasında yağan yağmura rağmen kutlama alanından ayrılmayan vatandaşlar, tek yürek olup bu coşkuya katılmanın bir tarifi olmadığını, gösteriyi gururla onurla izlediklerini dile getirdiler .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı