Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

19 Mayıs Şölen Havasında Geçti

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ümraniye T Tipi Cezaevi’nde kalan hükümlüler ile eski futbolcular arasında oynanan moral maçı 7-7 berabere sonuçlandı.

Cezaevi savcısının hakem olduğu maçı, gardiyanlar ve hükümlüler birlikte izledi. Ümraniye T Tipi Cezaevi’nde cezası kesinleşenlerin (hükümlülerin) topluma kazandırılmasına dönük faaliyetler sürüyor. Aralarında eski futbolcular Hasan Vezir, Ali Eren, Abdullah Ercan ve Erdi Demir gibi isimlerin de bulunduğu şöhretler karması ile hükümlülerden oluşan takım maç yaptı. Maçın hakemliğini ise ceza infaz kurumlarından sorumlu Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce yaptı. İlk yarı hükümlülerin üstünlüğü ile biten maçta skor ikinci yarı eşitlendi. Maçta taraftarların coşkusu zaman zaman arttı. Gardiyanların büyük bölümü de cezaevinde kalanları destekledi. Her iki tarafın da attığı goller alkışlandı.

Maçı yöneten Savcı Ersoy Yüce, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Bizim amacımız; dostluk. İçeri ve dışarıyı yakınlaştırmak. Zaten her iki tarafın da forması aynı. Her yıl bu tür etkinlikler yapıyoruz, bizim cezaevi mükemmel.” Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak, ise, “Etkinliğimizin amacı; cezaevinde kalanlara sporu sevdirebilmek. Zaten buraya getirdiğimiz arkadaşlarımız da eski milli futbolcular. Buradakileri sporun birleştiriciliği altında rehabilite ederek topluma kazandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Eski futbolculardan Erdi Demir de, “Hem bizim için hem mahkum arkadaşlar için değişik bir gün oldu. Onlara 3-5 saatliğine moral vermek için bunu yapmamız önemli.” dedi.

Abdullah Ercan ise, “Güzel vakit geçirmeye geldik. İnşallah onlar için iyi bir moral olur.” ifadesini kullandı. Kısa süreli de olsa özgürlüğü yaşadıklarını anlatan hükümlüler de, “Çok mutluyuz, bazen değişiklik oluyor. Böyle bir şey yaptıkları için müdürümüze ve savcımıza teşekkür ediyoruz. Bir nevi özgürlük gibi oldu. Ünlülerle maç yapmak güzel bir duygu. Burada yaşarken hayatı daha iyi anladık genç yaşımızda.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı