Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'nin gündemi

18 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Uludere'deki olayla ilgili olarak, '"Bunun kaza, kader, ecel olmadığını en başından beri söylemiştik.

İstihbaratın kaynağını en başından sormuştuk, şimdi gelinen nokta hala karanlıktır. Hükümetten sorumluluğunu yerine getirmesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Güler, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan asker aileleri ile Türk milletine başsağlığı dileyerek başladığı açıklamasında, bir başka üzücü haberi de Şırnak'tan aldıklarını, AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın kurşunlanarak öldürüldüğünü öğrendiklerini kaydederek bu saldırının nedenlerinin yakında ortaya çıkacağını ifade etti.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun doğrudan üzüntülerini bildirmek için Kılınç'ın ailesine ulaşmaya çalıştığını söyleyen Güler, "AKP ailesinin, Ali Kılınç'ın başı sağ olsun" diye konuştu.

Güler, Uludere'deki olayla ilgili olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üyelerinin çok sık olarak 'İstihbaratın nereden geldiğini'' sorduklarını hatırlatarak şunları dedi: "Bunun yanıtını alamadık. Bunun yanıtını ne yazık ki dün bir Amerikan gazetesi verdi. Dedi ki; 'İstihbaratı, ABD istihbaratı verdi'. Yani okyanus ötesinden aldığımız bir istihbaratla hareket ettiğimizi öne sürdü. Daha önce Başbakan, 'Milli kaynaklıdır istihbarat' demişti. Ortada halkımızı yanlış bilgilendiren daha açık söyleyelim halkımıza yalan söyleyen bir Başbakan var. Bu yalanı özür dileyerek düzeltmesi gerektiği kanısındayız. Ülkemizin en kritik konularını, yabancı bir istihbarat teşkilatına teslim etmiş olan bu hükümetin sorumluluğunun artık farkına varması kanısındayız. Aslında 'millidir istihbarat kaynağı' dendikten sonra şimdi bir Amerikan kaynağının söz konusu olduğunu duyunca doğrusu MYK içindeki değerlendirmemiz şu oldu; AKP iktidarı ABD'yi o kadar çok kendinden sayıyor ki bu gayri milli kaynağı, milli saymış olabilir.”

Biz Uludere operasyonunda 34 kişinin yabancı istihbarat kaynaklarına dayanılarak 'katledilmesini' hükümetin suçu ve bir siyasal cinayet olarak değerlendirdiklerini söyleyen Güler, "Burada verilen yanlış bilgiler manzumesine artık bir son verilmesini, özür dilenmesini ve doğru bilgiyle kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz. Bunun kaza, kader, ecel olmadığını en başından beri söylemiştik. İstihbaratın kaynağını en başından sormuştuk, şimdi gelinen nokta hala karanlıktır. Hükümetten sorumluluğunu yerine getirmesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı