Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lüks Yatta Sigara Kaçakçılığı

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Akkaya, Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında lüks bir yatta ele geçirilen 520 bin paket kaçak sigara ilgili düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Kasım 2011 tarihinde yapılan bir operasyonda, 2 gemide toplam 1 milyon 526 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanların 19 Aralık 2011 tarihinde tutuklanıp yargılama aşamasında serbest bırakıldığını aktaran Akkaya, şunları kaydetti: "Şüphelilerin teknik takip sonucu aynı faaliyetleri ara vermeden sürdürdüklerinin tespit edilmiştir. Honduras bandıralı bir gemi ile taşınan kaçak sigaraların, Akdeniz'de bir tekneye aktarılarak ülkemize getirileceği belirlenince, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) marifeti ile ve Muğla KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bodrum, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçeleri sahillerinde bahse konu teknenin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Çalışma sonunda 11 Mayıs 2012 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonda, sigaraların nakledilmesinde kullanılan bir teknede, 520 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olay ile ilgili olarak toplam 15 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı