Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çamlıca'ya yapılacak cami

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Çamlıca' ya yapılacak cami mimarisini gördüm.Klasik ve modern birleştirilmiş. Mimar Sinan'ın Selimiye ile Sedef Sedefkar Ağa'nın Sultanahmet'de uyguladığı tarzın modernize edilmiş bir şeklidir." dedi.

Hüseyin Çelik, Bilkent Üniversitesi tarafından Ankara Rixos Otel'de düzenlenen 4. Liderler Forumu' na katıldı.

Çelik konuşmasının ardından, öğrencilerin sorularını da cevapladı.
Bir öğrencinin Çamlıca'ya yapılacak caminin zarafetten uzak olduğunu belirterek, "Size Çamlıca'ya o camiyi yapmayın diye yalvarabilirim. Bu camiyi yaparak bir mesaj vermeye mi çalıyorsunuz?' sorusuna Çelik, toplumun istemediği hiçbir şeyi topluma dayatmadıklarını vurguladı. Avrupa'nın en görkemli binalarının katedraller olduğuna dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milano'ya gittiğiniz zaman, hayat Milano etrafındaki katedral etrafında şekillenir. Köln'e gittiğiniz zaman Köln Katedrali etrafında şekillenir, ama hiç kimse gelip de 'bu kiliseyi niye gözümüzün içine soktunuz?' demez. Kocatepe camiinin Ankara slüetine ne zararı var? Zarafet göreceli bir kavramdır. Anadolu yakasının bana göre böyle bir esere ihtiyacı var. 'Muhafazakar Sanat' ifadesi hükumet tarafından yapılan bir şey değildir. Bir, bürokrat söyledi.

Bir caminin mimarisi çirkinse o camiye 'Olmaz.' diyebilirsiniz. Ama ben Çamlıca' ya yapılacak camiinin mimarisini gördüm. Klasik ve modern birleştirilmiş. Mimar Sinan'ın Selimiye ile Sedef Sedefkar Ağa'nın Sultanahmet'de uyguladığı tarzın modernize edilmiş bir şeklidir. Bir tek model tarzımız olacak değil. Avrupa'da, Barok, Gotik, Empai Mimarileri ile camiler inşa edilmiş. Onun için yalvarmanıza gerek yok. Demokrasilerde talepte bulunabilirsiniz. Camiye ilişkin vatandaşlarını yüzde 80'nin olumlu görüşü var. Çoğunluğa da saygı duymak zorundayız." diye konuştu.

Çelik, aynı öğrencinin Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri'nin söylediği 'muhafazakar sanat' ile ilgili sorusuna da, bu ifadenin AK Parti'nin görüşü olmadığını, bir bürokratın sözü olduğunu kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı